Π.Α.Σ. ΜΙΝΩΑΣ

Ο Παλαιστικός Αρσιβαριστικός σύλλογος «Μίνωας» είναι ένα σωματείο με ιστορία 16 ετών στο Ηράκλειο. Ιδρυτής του είναι ο προπονητής του κ. Χριστόφορος Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Πάλης στην Ελλάδα και ιδρυτής της Πάλης στην Κρήτη. Ο σύλλογος μας διοργανώνει στο Παγκρήτιο στάδιο με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τμήματα εκμάθησης Ελληνορωμαϊκής Πάλης & Άρσης Βαρών, εισαγωγή στην πειθαρχεία, στον σεβασμό, στην αντοχή και στην ενδυνάμωση σώματος και μυαλού με τη άσκηση πάνω στο αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου.

Η Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χωρίς χτυπήματα και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την ορθή νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έφευγαν από το σπίτι και έμεναν στο γυμναστήριο όπου οι προπονητές «Παιδοτρίβες» αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών σωματικά όσο και πνευματικά. Η χρήση της στους Ενήλικους ήταν εξίσου απαραίτητη καθώς ήταν χρήσιμη στην τήρηση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος στα πλαίσια του ρητού «Νους υγιείς εν σώματι υγιή».

Η Άρση Βαρών ήταν επίσης χρήσιμη στους προγόνους μας καθώς ενδυνάμωνε και βοηθούσε στην σωστή μυϊκή ανάπτυξη του σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά στους αγώνες που διοργάνωναν στους οποίους συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, σηκώνοντας στρογγυλές πέτρες διαφορετικών βαρών που χρησιμοποιούνταν ανάλογα την ηλικία. Η αθλητές της άρσης βαρών ήταν πολύ γνωστοί στις περιοχές όπου έμεναν και πολλούς από αυτούς τους παρομοίαζαν με τον ίδιο τον Ηρακλή.

Τα αθλήματα μας στα όποια βασίζεται όλη η κουλτούρα του Ελληνικού λαού παρέχουν πειθαρχεία, σεβασμό, θάρρος, αντοχή, τιμή και ήθος. Μια από της βασικές διδαχές μας είναι η ταπεινότητα μετά από την νίκη και η αποδοχή της ήττας από τον συναθλητή μας.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΙΝΩΑΣ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ!
Σαρωτικοί ήταν οι παλαιστές του Μίνωα στο παγκρήτιο πρωτάθλημα πάλης 2013 που διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο που πέρασε. Οι αθλητές του Μίνωα κατέκτησαν 7 χρυσά μετάλλια από τις 10 κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν ενώ στις junior κατηγορίες που έγιναν αγώνες εκτός συναγωνισμού κατέλαβαν τα 6 χρυσά από τις 9 κατηγορίες. Ο Μίνωας με τον παλιότερο αθλητή να μην ξεπερνά τα 3 χρόνια προπόνησης ετοιμάζεται για πολύ μεγαλύτερα πράγματα στα χρόνια που ακολουθούν. Η ομάδα μας κόντρα στα «θέλω» των ημερών μας, κάθε χρόνο αυξάνει την δύναμη της και τις επιτυχίες της χάρη στην θέληση των αθλητών και των προπονητών της. Ο σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Ηρακλείου και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο κ. Κυπραίο Ανδρέα για την στήριξη του στην ομάδα μας και για την ευεργετική του δράση για τον αθλητισμό.

Γενική συγκεντρωτική βαθμολογία αγώνων
1ος Μίνωας 89 βαθμούς
2ος Αλμυρός 49 βαθμούς
3ος Α.Π.Ο. Ρεθύμνου 24 βαθμούς
4ος Καλλέργειος 12 βαθμούς
5ος Τιτάνες Χανίων 0 βαθμούς


ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ.

Άνδρες

96 κιλά
2ος Μαλαξιανάκης Μιχ (Μίνωας)
3ος Αθανασάκης Δημήτριος (Μίνωας)


Έφηβοι

84 κιλά
2ος Λουλουδάκης Στέφανος (Μίνωας)
3ος Καμνάκης Κων/νος (Μίνωας)

96 κιλά
1ος ΡολάκηςΑθαν. (Μίνωας)


Παίδες

63 κιλά
2ος Χριστόπουλος Γεωρ (Μίνωας)

76 κιλά
1ος Καμνάκης Εμμ. (Μίνωας)
2ος Σπανουδάκης Μαρίνος (Μίνωας)
3ος Τζόρτζογλου Παύλος (Μίνωας)

85 κιλά
1οςΤζανής Βασίλειος (Μίνωας)

100 κιλά
1ος Κυπραίος Κων/νος (Μίνωας)
2ος Χαλκιαδάκης Ιωαν (Μίνωας)


Παμπαίδες 

59 κιλά
1ος Δαμιανάκης Νίκος (Μίνωας)
2ος ΦραντζέσκοςΔημ (Μίνωας)

66 κιλά
1ος Ανδρουλάκης Δημ. (Μίνωας)
2ος Μιζεράκης Εμμ (Μίνωας)

85 κιλά
1ος Αλεξάκης Σπύρος (Μίνωας)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου