Π.Α.Σ. ΜΙΝΩΑΣ

Ο Παλαιστικός Αρσιβαριστικός σύλλογος «Μίνωας» είναι ένα σωματείο με ιστορία 16 ετών στο Ηράκλειο. Ιδρυτής του είναι ο προπονητής του κ. Χριστόφορος Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Πάλης στην Ελλάδα και ιδρυτής της Πάλης στην Κρήτη. Ο σύλλογος μας διοργανώνει στο Παγκρήτιο στάδιο με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τμήματα εκμάθησης Ελληνορωμαϊκής Πάλης & Άρσης Βαρών, εισαγωγή στην πειθαρχεία, στον σεβασμό, στην αντοχή και στην ενδυνάμωση σώματος και μυαλού με τη άσκηση πάνω στο αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου.

Η Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χωρίς χτυπήματα και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την ορθή νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έφευγαν από το σπίτι και έμεναν στο γυμναστήριο όπου οι προπονητές «Παιδοτρίβες» αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών σωματικά όσο και πνευματικά. Η χρήση της στους Ενήλικους ήταν εξίσου απαραίτητη καθώς ήταν χρήσιμη στην τήρηση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος στα πλαίσια του ρητού «Νους υγιείς εν σώματι υγιή».

Η Άρση Βαρών ήταν επίσης χρήσιμη στους προγόνους μας καθώς ενδυνάμωνε και βοηθούσε στην σωστή μυϊκή ανάπτυξη του σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά στους αγώνες που διοργάνωναν στους οποίους συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, σηκώνοντας στρογγυλές πέτρες διαφορετικών βαρών που χρησιμοποιούνταν ανάλογα την ηλικία. Η αθλητές της άρσης βαρών ήταν πολύ γνωστοί στις περιοχές όπου έμεναν και πολλούς από αυτούς τους παρομοίαζαν με τον ίδιο τον Ηρακλή.

Τα αθλήματα μας στα όποια βασίζεται όλη η κουλτούρα του Ελληνικού λαού παρέχουν πειθαρχεία, σεβασμό, θάρρος, αντοχή, τιμή και ήθος. Μια από της βασικές διδαχές μας είναι η ταπεινότητα μετά από την νίκη και η αποδοχή της ήττας από τον συναθλητή μας.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ!

Το 2 στα 2 έκαναν οι παλαιστές του Μίνωα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής πάλης παίδων που διεξήχθη στις Σέρρες το Σάββατο που μας πέρασε. Ο Χαλκιαδάκης Ιωάννης στα 100 κιλά κατέλαβε την 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο δείχνοντας έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Ενώ ο Κυπραίος Κων/νος έχασε στις λεπτομέρειες το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 85 κιλών καταλαμβάνοντας τελικά την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυπραίος Κων/νος σε λίγες μέρες θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά  « Παλαίστρα» όπου εάν καταφέρει να διακριθεί θα προκριθεί στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων 2013.                                                           
Οι προπονητές της ομάδας Χριστόφορος Δημήτριος και Χριστόφορος Κων/νος είναι ενθουσιασμένοι με τους νέους πρωταθλητές της ομάδας και πλέον της Ελλάδος.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου