Π.Α.Σ. ΜΙΝΩΑΣ

Ο Παλαιστικός Αρσιβαριστικός σύλλογος «Μίνωας» είναι ένα σωματείο με ιστορία 16 ετών στο Ηράκλειο. Ιδρυτής του είναι ο προπονητής του κ. Χριστόφορος Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Πάλης στην Ελλάδα και ιδρυτής της Πάλης στην Κρήτη. Ο σύλλογος μας διοργανώνει στο Παγκρήτιο στάδιο με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τμήματα εκμάθησης Ελληνορωμαϊκής Πάλης & Άρσης Βαρών, εισαγωγή στην πειθαρχεία, στον σεβασμό, στην αντοχή και στην ενδυνάμωση σώματος και μυαλού με τη άσκηση πάνω στο αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου.

Η Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χωρίς χτυπήματα και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την ορθή νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έφευγαν από το σπίτι και έμεναν στο γυμναστήριο όπου οι προπονητές «Παιδοτρίβες» αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών σωματικά όσο και πνευματικά. Η χρήση της στους Ενήλικους ήταν εξίσου απαραίτητη καθώς ήταν χρήσιμη στην τήρηση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος στα πλαίσια του ρητού «Νους υγιείς εν σώματι υγιή».

Η Άρση Βαρών ήταν επίσης χρήσιμη στους προγόνους μας καθώς ενδυνάμωνε και βοηθούσε στην σωστή μυϊκή ανάπτυξη του σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά στους αγώνες που διοργάνωναν στους οποίους συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, σηκώνοντας στρογγυλές πέτρες διαφορετικών βαρών που χρησιμοποιούνταν ανάλογα την ηλικία. Η αθλητές της άρσης βαρών ήταν πολύ γνωστοί στις περιοχές όπου έμεναν και πολλούς από αυτούς τους παρομοίαζαν με τον ίδιο τον Ηρακλή.

Τα αθλήματα μας στα όποια βασίζεται όλη η κουλτούρα του Ελληνικού λαού παρέχουν πειθαρχεία, σεβασμό, θάρρος, αντοχή, τιμή και ήθος. Μια από της βασικές διδαχές μας είναι η ταπεινότητα μετά από την νίκη και η αποδοχή της ήττας από τον συναθλητή μας.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ!

Με 3 μετάλλια επέστρεψαν στις αποσκευές τους οι παλαιστές του Μίνωα από το πρωτάθλημα νοτίου Ελλάδος Ελληνορωμαϊκής πάλης παίδων – εφήβων  που διεξήχθη στην Αθήνα το Σάββατο που μας πέρασε. Οι κρητικοί αθλητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 129 αντιπάλους. «Οδοστρωτήρας» μπορεί  να χαρακτηριστεί ο αθλητής του Μίνωα Κυπραίος Κων/νος που  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 85 κιλά ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο σε κανένα αντίπαλο του να αμφισβητήσει την υπεροχή του. Ο Χαλκιαδάκης Ιωάννης στα 100 κιλά κατέλαβε την 2η θέση κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Ο Ρολάκης Αθανάσιος κατέλαβε την 3η θέση στα 96 κιλά εφήβων και ενώ μπορούσε να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, ένας τραυματισμός τον έκανε να αποσυρθεί από τον τελευταίο αγώνα.Σημαντική ήταν και η παρουσία του Τζανή Βασίλειου που κατέλαβε την 6η θέση στα 85 κιλά, ενώ οι Καμνάκης Εμμανουήλ και Χριστόπουλος Γεώργιος δεν κατάφεραν να φτάσουν ψηλά στην πολύ δύσκολη κατηγορία των 69 κιλών η οποία είχε πάνω από 23 αθλητές!                                                                                                                           Οι προπονητές της ομάδας Χριστόφορος Δημήτριος και Χριστόφορος Κων/νος είναι ενθουσιασμένοι με τις φετινές επιδόσεις των αθλητών τους καθώς στις τελευταίες 15 ημέρες, οι 13 αθλητές που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα νοτίου Ελλάδος, κατέκτησαν 7 μετάλλια. Οι δηλώσεις τους ήταν οι εξής :«είναι πολύ σημαντικό να στέλνεις 7 αθλητές στους κορυφαίους τις Ελλάδας τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα παιδιά μας έχουν πολύ μικρή παλαιστική εμπειρία. Αυτό δείχνει ότι σιγά σιγά ο κόπος των παιδιών και η δουλειά μας δικαιώνονται. Θα θέλαμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε το Παγκρήτιο στάδιο και τον δήμο Ηρακλείου για τις άριστες εγκαταστάσεις που μας παρέχουν έτσι ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς εμπόδια. Ένα παραπάνω τον κ. Τσιράκο Δημήτριο ο οποίος είναι ο άνθρωπος που μας λύνει όλα τα προβλήματα και είναι πάντα δίπλα σε μας αλλά και στους υπόλοιπους συλλόγους που στεγάζονται στο παγκρήτιο στάδιο.».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου