Π.Α.Σ. ΜΙΝΩΑΣ

Ο Παλαιστικός Αρσιβαριστικός σύλλογος «Μίνωας» είναι ένα σωματείο με ιστορία 16 ετών στο Ηράκλειο. Ιδρυτής του είναι ο προπονητής του κ. Χριστόφορος Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Πάλης στην Ελλάδα και ιδρυτής της Πάλης στην Κρήτη. Ο σύλλογος μας διοργανώνει στο Παγκρήτιο στάδιο με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τμήματα εκμάθησης Ελληνορωμαϊκής Πάλης & Άρσης Βαρών, εισαγωγή στην πειθαρχεία, στον σεβασμό, στην αντοχή και στην ενδυνάμωση σώματος και μυαλού με τη άσκηση πάνω στο αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου.

Η Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χωρίς χτυπήματα και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την ορθή νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έφευγαν από το σπίτι και έμεναν στο γυμναστήριο όπου οι προπονητές «Παιδοτρίβες» αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών σωματικά όσο και πνευματικά. Η χρήση της στους Ενήλικους ήταν εξίσου απαραίτητη καθώς ήταν χρήσιμη στην τήρηση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος στα πλαίσια του ρητού «Νους υγιείς εν σώματι υγιή».

Η Άρση Βαρών ήταν επίσης χρήσιμη στους προγόνους μας καθώς ενδυνάμωνε και βοηθούσε στην σωστή μυϊκή ανάπτυξη του σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά στους αγώνες που διοργάνωναν στους οποίους συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, σηκώνοντας στρογγυλές πέτρες διαφορετικών βαρών που χρησιμοποιούνταν ανάλογα την ηλικία. Η αθλητές της άρσης βαρών ήταν πολύ γνωστοί στις περιοχές όπου έμεναν και πολλούς από αυτούς τους παρομοίαζαν με τον ίδιο τον Ηρακλή.

Τα αθλήματα μας στα όποια βασίζεται όλη η κουλτούρα του Ελληνικού λαού παρέχουν πειθαρχεία, σεβασμό, θάρρος, αντοχή, τιμή και ήθος. Μια από της βασικές διδαχές μας είναι η ταπεινότητα μετά από την νίκη και η αποδοχή της ήττας από τον συναθλητή μας.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ!!!Καταπληκτική ήταν η παρουσία του Μίνωα  στην Β’ φάση πανελλήνιου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής πάλης παίδων- εφήβων  & κορασίδων- νεανίδων που διεξήχθη στα Άνω Λιόσια της Αθήνας με  τρεις πρώτες και μια τρίτη θέση.
Συγκεκριμένα:
1ος στα 63 κιλά ο Δαμιανάκης Νίκος με 3 νίκες.
1ος στα 96 κιλά ο Κυπραίος Κων/νος με 2 νίκες. 
 1ος στα 100 κιλά ο Χαλκιαδάκης Ιωάννης με 3 νίκες. 
 3η στα 55 κιλά η Δουλγεράκη Χρύσα που στάθηκε με σθένος παρά την απειρία της.
5ος στα 69 κιλά ο Ανδρουλάκης Δημήτρης που έχασε στο σημαντικότερο αγώνα και έτσι έχασε την τρίτη θέση την τελευταία στιγμή. 
 Εκτός 16αδας έμειναν οι Καμνάκης Εμμανουήλ και Φραντζέσκος Δημήτρης καθώς είχαν πολύ δύσκολο έργο από την αρχή.
                           Οι προπονητές Χριστόφορος Κων/νος και Χριστόφορος Δημήτριος δήλωσαν: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα παιδιά μας. Δεν είναι εύκολο να βγαίνεις πρώτος ανάμεσα σε 18 η 26 αντιπάλους. Όταν μάλιστα σε άλλα στυλ κάθε κατηγορίες έχουν  μόνο 1 με  2 άτομα και πολλές φορές δεν έχουν καν αντιπάλους. Παλέψαμε ανάμεσα σε 135 αθλητές και σε 35 σωματεία κατακτώντας τις 3 από τις 9 κατηγορίες, αυτό για μας τα λέει όλα. Επόμενοι στόχοι η πρωτιές στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος και  το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για να δουλέψουμε πολύ σκληρά και θα το κάνουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου