Π.Α.Σ. ΜΙΝΩΑΣ

Ο Παλαιστικός Αρσιβαριστικός σύλλογος «Μίνωας» είναι ένα σωματείο με ιστορία 16 ετών στο Ηράκλειο. Ιδρυτής του είναι ο προπονητής του κ. Χριστόφορος Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Πάλης στην Ελλάδα και ιδρυτής της Πάλης στην Κρήτη. Ο σύλλογος μας διοργανώνει στο Παγκρήτιο στάδιο με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τμήματα εκμάθησης Ελληνορωμαϊκής Πάλης & Άρσης Βαρών, εισαγωγή στην πειθαρχεία, στον σεβασμό, στην αντοχή και στην ενδυνάμωση σώματος και μυαλού με τη άσκηση πάνω στο αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου.

Η Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χωρίς χτυπήματα και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την ορθή νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έφευγαν από το σπίτι και έμεναν στο γυμναστήριο όπου οι προπονητές «Παιδοτρίβες» αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών σωματικά όσο και πνευματικά. Η χρήση της στους Ενήλικους ήταν εξίσου απαραίτητη καθώς ήταν χρήσιμη στην τήρηση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος στα πλαίσια του ρητού «Νους υγιείς εν σώματι υγιή».

Η Άρση Βαρών ήταν επίσης χρήσιμη στους προγόνους μας καθώς ενδυνάμωνε και βοηθούσε στην σωστή μυϊκή ανάπτυξη του σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά στους αγώνες που διοργάνωναν στους οποίους συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, σηκώνοντας στρογγυλές πέτρες διαφορετικών βαρών που χρησιμοποιούνταν ανάλογα την ηλικία. Η αθλητές της άρσης βαρών ήταν πολύ γνωστοί στις περιοχές όπου έμεναν και πολλούς από αυτούς τους παρομοίαζαν με τον ίδιο τον Ηρακλή.

Τα αθλήματα μας στα όποια βασίζεται όλη η κουλτούρα του Ελληνικού λαού παρέχουν πειθαρχεία, σεβασμό, θάρρος, αντοχή, τιμή και ήθος. Μια από της βασικές διδαχές μας είναι η ταπεινότητα μετά από την νίκη και η αποδοχή της ήττας από τον συναθλητή μας.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ Ο ΜΙΝΩΑΣ!!1 ασημένιο μετάλλιο και 3 χάλκινα κατέκτησαν οι παλαιστές του Μίνωα στο Πανελλήνιο κύπελλο πάλης στην άμμο που διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο  την Κυριακή, 09 – 09 – 2012. Οι αθλητές του συλλόγου για άλλη μια φορά έδειξαν πόσο ψηλά έχουν θέσει τον πήχη των επιτυχιών μαζί με τους προπονητές κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος στην κατηγορία των Παίδων  μόλις μερικούς μήνες μετά την κατάκτηση του Παγκρήτιου Πρωταθλήματος FORMA.                     
 Τα μετάλλια κατέκτησαν με την έξης σειρά οι :
Καμνάκης Εμμανουηλ 2ος στα 70 κιλά
Ανδρουλάκης Δημήτριος 3ος στα 70 κιλά
Φραντζέσκος Δημήτριος 3ος στα 60 κιλά 
Λουλουδάκης Στέφανος 3ος στα 70+ κιλά
Επίσης καλές θέσεις κατέλαβαν οι εξής αθλητές:
 Μιχελάκης Ελευθέριος 4ος στα 70+ κιλά
Χαλκιαδάκης Ιωάννης, Κυπραίος Κων/νος ισοβάθμησαν στην 5η θέση στα 70+
Δαμιανάκης Νικόλαος 5ος στα 60 κιλά      
Τζανής Βασίλειος  7ος  στα 70+ κιλά
Μιζεράκης Εμμανουήλ 5ος στα 70 κιλά
Χριστόπουλος Γεώργιος 6ος στα 70 κιλά
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα παιδιά έπαιζαν με μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές καθώς ανήκουν ακόμα στην κατηγορία παμπαίδων που είναι 2 χρόνια μικρότεροι, αλλά παίζουν στο παίδων με συναίνεση γονέα.
Ο Σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Ηρακλείου, που για μια ακόμα φορά βρίσκεται κοντά στον σύλλογο και γενικά στον αθλητισμό.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου