Π.Α.Σ. ΜΙΝΩΑΣ

Ο Παλαιστικός Αρσιβαριστικός σύλλογος «Μίνωας» είναι ένα σωματείο με ιστορία 16 ετών στο Ηράκλειο. Ιδρυτής του είναι ο προπονητής του κ. Χριστόφορος Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Πάλης στην Ελλάδα και ιδρυτής της Πάλης στην Κρήτη. Ο σύλλογος μας διοργανώνει στο Παγκρήτιο στάδιο με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τμήματα εκμάθησης Ελληνορωμαϊκής Πάλης & Άρσης Βαρών, εισαγωγή στην πειθαρχεία, στον σεβασμό, στην αντοχή και στην ενδυνάμωση σώματος και μυαλού με τη άσκηση πάνω στο αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου.

Η Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χωρίς χτυπήματα και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την ορθή νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έφευγαν από το σπίτι και έμεναν στο γυμναστήριο όπου οι προπονητές «Παιδοτρίβες» αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών σωματικά όσο και πνευματικά. Η χρήση της στους Ενήλικους ήταν εξίσου απαραίτητη καθώς ήταν χρήσιμη στην τήρηση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος στα πλαίσια του ρητού «Νους υγιείς εν σώματι υγιή».

Η Άρση Βαρών ήταν επίσης χρήσιμη στους προγόνους μας καθώς ενδυνάμωνε και βοηθούσε στην σωστή μυϊκή ανάπτυξη του σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά στους αγώνες που διοργάνωναν στους οποίους συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, σηκώνοντας στρογγυλές πέτρες διαφορετικών βαρών που χρησιμοποιούνταν ανάλογα την ηλικία. Η αθλητές της άρσης βαρών ήταν πολύ γνωστοί στις περιοχές όπου έμεναν και πολλούς από αυτούς τους παρομοίαζαν με τον ίδιο τον Ηρακλή.

Τα αθλήματα μας στα όποια βασίζεται όλη η κουλτούρα του Ελληνικού λαού παρέχουν πειθαρχεία, σεβασμό, θάρρος, αντοχή, τιμή και ήθος. Μια από της βασικές διδαχές μας είναι η ταπεινότητα μετά από την νίκη και η αποδοχή της ήττας από τον συναθλητή μας.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΜΙΝΩΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ 2012.


9 χρυσά και 6 ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι παλαιστές του Μίνωα στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής πάλης που διεξήχθη στο Παγκρήτιο στάδιο την Κυριακή, 24 – 06 – 2012. Οι αθλητές του συλλόγου, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τον ενάμιση χρόνο προπόνηση έδειξαν πόσο ψηλά έχουν θέσει τον πήχη των επιτυχιών μαζί με τους προπονητές τους και προετοιμάζουν τον κόσμο του Ηρακλείου για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην χρονιά που θα ακολουθήσει.                                                                                                                 
    Τα μετάλλια κατέκτησαν με την έξης σειρά οι :
 ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
Δαμιανάκης Νικόλαος 1ος στα 53 κιλά            
 Φραντζέσκος Δημήτριος 1ος στα 59 κιλά                                               
 Ανδρουλάκης Δημήτριος 1ος στα 64 κιλά                                     
Χριστόπουλος Γεώργιος 1ος στα 74 κιλά                                                    
Μιζεράκης Εμμανουήλ 2ος στα 74 κιλά                                                    
 Μιχελάκης Ελευθέριος 1ος στα 85 κιλά                                                           
 Τζανής Βασίλειος  2ος  στα 85 κιλά                                                          
 Χαλκιαδάκης Ιωάννης 2ος στα 85 – 100 κιλά

ΠΑΙΔΕΣ
Καμνάκης Εμμανουηλ 1ος στα 66 κιλά                                                         
 Κυπραίος Κων/νος 1ος στα 85 κιλά

ΕΦΗΒΟΙ
Παπαδόπουλος Άρης 2ος στα 66 κιλά                                                     
 Χαρακλιάς Γεώργιος 1ος στα 83 κιλά                                                      
 Λουλουδάκης Στέφανος 2ος στα 83 κιλά                                                          
 Ρολάκης Αθανάσιος 1ος στα 96 κιλά                                                          
 Λαλάκης Γεώργιος 2ος στα 96 κιλά

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση συμμετείχαν με την μορφή φιλικών αγώνων τα παιδιά όλων των σωματείων από 12 έως 5 ετών τα οποία βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου