Π.Α.Σ. ΜΙΝΩΑΣ

Ο Παλαιστικός Αρσιβαριστικός σύλλογος «Μίνωας» είναι ένα σωματείο με ιστορία 16 ετών στο Ηράκλειο. Ιδρυτής του είναι ο προπονητής του κ. Χριστόφορος Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Πάλης στην Ελλάδα και ιδρυτής της Πάλης στην Κρήτη. Ο σύλλογος μας διοργανώνει στο Παγκρήτιο στάδιο με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τμήματα εκμάθησης Ελληνορωμαϊκής Πάλης & Άρσης Βαρών, εισαγωγή στην πειθαρχεία, στον σεβασμό, στην αντοχή και στην ενδυνάμωση σώματος και μυαλού με τη άσκηση πάνω στο αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου.

Η Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χωρίς χτυπήματα και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την ορθή νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έφευγαν από το σπίτι και έμεναν στο γυμναστήριο όπου οι προπονητές «Παιδοτρίβες» αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών σωματικά όσο και πνευματικά. Η χρήση της στους Ενήλικους ήταν εξίσου απαραίτητη καθώς ήταν χρήσιμη στην τήρηση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος στα πλαίσια του ρητού «Νους υγιείς εν σώματι υγιή».

Η Άρση Βαρών ήταν επίσης χρήσιμη στους προγόνους μας καθώς ενδυνάμωνε και βοηθούσε στην σωστή μυϊκή ανάπτυξη του σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά στους αγώνες που διοργάνωναν στους οποίους συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, σηκώνοντας στρογγυλές πέτρες διαφορετικών βαρών που χρησιμοποιούνταν ανάλογα την ηλικία. Η αθλητές της άρσης βαρών ήταν πολύ γνωστοί στις περιοχές όπου έμεναν και πολλούς από αυτούς τους παρομοίαζαν με τον ίδιο τον Ηρακλή.

Τα αθλήματα μας στα όποια βασίζεται όλη η κουλτούρα του Ελληνικού λαού παρέχουν πειθαρχεία, σεβασμό, θάρρος, αντοχή, τιμή και ήθος. Μια από της βασικές διδαχές μας είναι η ταπεινότητα μετά από την νίκη και η αποδοχή της ήττας από τον συναθλητή μας.

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ 4 ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΜΙΝΩΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.Σάρωσε πάλι ο Μίνωας τις παιδικές κατηγορίες καταλαμβάνοντας σε όσες συμμετείχε την πρώτη θέση.  Οι αθλητές του Μίνωα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους και έδειξαν από την αρχή ότι είναι τα αφεντικά στις κατηγορίες τους, νικώντας τους με χαρακτηριστική άνεση. 

Τα 4 χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι : 

Δαμιανάκης Νικόλαος  στα 62 κιλά
Φραντζέσκος Δημήτριος στα 69 κιλά
Λουλουδάκης Στέφανος στα 85 κιλά
Χαλκιαδάκης Ιωάννης στα 94+ κιλά

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δαμιανάκης Νικόλαος είναι ο μοναδικός αθλητής (παίδες) από όλη την Κρήτη που έπιασε τα όρια του Πανελληνίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τη νέα χρονιά.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου