Π.Α.Σ. ΜΙΝΩΑΣ

Ο Παλαιστικός Αρσιβαριστικός σύλλογος «Μίνωας» είναι ένα σωματείο με ιστορία 16 ετών στο Ηράκλειο. Ιδρυτής του είναι ο προπονητής του κ. Χριστόφορος Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Πάλης στην Ελλάδα και ιδρυτής της Πάλης στην Κρήτη. Ο σύλλογος μας διοργανώνει στο Παγκρήτιο στάδιο με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τμήματα εκμάθησης Ελληνορωμαϊκής Πάλης & Άρσης Βαρών, εισαγωγή στην πειθαρχεία, στον σεβασμό, στην αντοχή και στην ενδυνάμωση σώματος και μυαλού με τη άσκηση πάνω στο αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου.

Η Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χωρίς χτυπήματα και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την ορθή νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έφευγαν από το σπίτι και έμεναν στο γυμναστήριο όπου οι προπονητές «Παιδοτρίβες» αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών σωματικά όσο και πνευματικά. Η χρήση της στους Ενήλικους ήταν εξίσου απαραίτητη καθώς ήταν χρήσιμη στην τήρηση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος στα πλαίσια του ρητού «Νους υγιείς εν σώματι υγιή».

Η Άρση Βαρών ήταν επίσης χρήσιμη στους προγόνους μας καθώς ενδυνάμωνε και βοηθούσε στην σωστή μυϊκή ανάπτυξη του σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά στους αγώνες που διοργάνωναν στους οποίους συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, σηκώνοντας στρογγυλές πέτρες διαφορετικών βαρών που χρησιμοποιούνταν ανάλογα την ηλικία. Η αθλητές της άρσης βαρών ήταν πολύ γνωστοί στις περιοχές όπου έμεναν και πολλούς από αυτούς τους παρομοίαζαν με τον ίδιο τον Ηρακλή.

Τα αθλήματα μας στα όποια βασίζεται όλη η κουλτούρα του Ελληνικού λαού παρέχουν πειθαρχεία, σεβασμό, θάρρος, αντοχή, τιμή και ήθος. Μια από της βασικές διδαχές μας είναι η ταπεινότητα μετά από την νίκη και η αποδοχή της ήττας από τον συναθλητή μας.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

«ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ Ο ΜΙΝΩΑΣ »Με δύο παλαιστές αγωνίστηκε ο «ΜΙΝΩΑΣ» στο  «Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος Παίδων» που διεξήχθη το Σάββατο, 03 του Μάρτη στην Αθήνα. Ο Κυπραίος Κων/νος προκρίθηκε στον τελικό ,ύστερα από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό με τον περσινό δευτεραθλητή της κατηγορίας των  85kg. Στον τελικό μετά από ένα ακόμα πολύ δυνατό παιχνίδι με τον πρωταθλητή παλαιστή του Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων ο αθλητής του «ΜΙΝΩΑ» τελικά ηττήθηκε και κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία του. Ο άλλος αθλητής του σωματείου, Καμνάκης Εμμανουήλ δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια καθώς τον καθήλωσε ο τραυματισμός που είχε και δεν τον άφησε να αποδείξει την αξία του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου