Π.Α.Σ. ΜΙΝΩΑΣ

Ο Παλαιστικός Αρσιβαριστικός σύλλογος «Μίνωας» είναι ένα σωματείο με ιστορία 16 ετών στο Ηράκλειο. Ιδρυτής του είναι ο προπονητής του κ. Χριστόφορος Δημήτριος ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Πάλης στην Ελλάδα και ιδρυτής της Πάλης στην Κρήτη. Ο σύλλογος μας διοργανώνει στο Παγκρήτιο στάδιο με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, τμήματα εκμάθησης Ελληνορωμαϊκής Πάλης & Άρσης Βαρών, εισαγωγή στην πειθαρχεία, στον σεβασμό, στην αντοχή και στην ενδυνάμωση σώματος και μυαλού με τη άσκηση πάνω στο αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου.

Η Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χωρίς χτυπήματα και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο, είναι ένα άθλημα το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και διδασκόταν από την παιδική ηλικία ως απαραίτητο εφόδιο για την επιβίωση και την ορθή νοητική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Τα παιδιά από μικρή ηλικία έφευγαν από το σπίτι και έμεναν στο γυμναστήριο όπου οι προπονητές «Παιδοτρίβες» αναλάμβαναν την εκπαίδευση των παιδιών σωματικά όσο και πνευματικά. Η χρήση της στους Ενήλικους ήταν εξίσου απαραίτητη καθώς ήταν χρήσιμη στην τήρηση της ισορροπίας σώματος και πνεύματος στα πλαίσια του ρητού «Νους υγιείς εν σώματι υγιή».

Η Άρση Βαρών ήταν επίσης χρήσιμη στους προγόνους μας καθώς ενδυνάμωνε και βοηθούσε στην σωστή μυϊκή ανάπτυξη του σώματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναφορά στους αγώνες που διοργάνωναν στους οποίους συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά, σηκώνοντας στρογγυλές πέτρες διαφορετικών βαρών που χρησιμοποιούνταν ανάλογα την ηλικία. Η αθλητές της άρσης βαρών ήταν πολύ γνωστοί στις περιοχές όπου έμεναν και πολλούς από αυτούς τους παρομοίαζαν με τον ίδιο τον Ηρακλή.

Τα αθλήματα μας στα όποια βασίζεται όλη η κουλτούρα του Ελληνικού λαού παρέχουν πειθαρχεία, σεβασμό, θάρρος, αντοχή, τιμή και ήθος. Μια από της βασικές διδαχές μας είναι η ταπεινότητα μετά από την νίκη και η αποδοχή της ήττας από τον συναθλητή μας.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

«ΠΕΡΗΦΑΝΗ Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ»Με δύο μετάλλια στις αποσκευές τους γύρισαν οι μικροί παλαιστές του «ΜΙΝΩΑ» από το «Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος» που διεξήχθη το Σάββατο, 11 του Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Ο Δαμιανάκης Νικόλαος κατέλαβε την 2η θέση στα 53kg, ενώ 3ος κατετάγη στα 85kg Μιχελάκης Ελευθέριος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αξιόλογη παρουσία είχαν και οι άλλοι δύο αθλητές του συλλόγου, Ανδρουλάκης Δημήτριος (6ος) και ο Φραντζέσκος Δημήτριος (8ος) οι οποίοι για λίγο έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους μετάλλιο. Ο σύλλογος μας θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμο Ηρακλείου, τη διοίκηση του Παγκρήτιου σταδίου καθώς και τις ΜINOAN LINES για την αρωγή τους στην προσπάθεια των μικρών πρωταθλητών μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου